Cornetobolensky.com Cornetobolensky.com
As Never Before

Cornet Obolensky

logos

Cornet Obolensky, het fenomeen van "nooit eerder".

Nooit eerder was een hengst zó succesvol. Nooit eerder beheerste een hengst met zijn eerste jaargang al de internationale toernooien. 21 (!!) van de oudste nakomelingen van Cornet Obolensky behaalden al het hoogste niveau van de springsport. Nooit eerder gaf een hengst zóveel aanleg door voor de grote sport.

Vanaf de eerste dag dat Cornet Obolensky de fokkerijwereld betrad, houdt de charismatische schimmel sporters en fokkers in de ban. Ademloos keek het publiek op de Westfaalse hengstenkeuring in 2001 toe hoe het product van de gouden combinatie Clinton x Heartbreaker speelde met de hindernissen. In de 30-dagen-test scoorde de fenomenale atleet een 9.24 voor de springonderdelen en een 10 voor het vrij springen.

De fascinatie voor het springgeweld van Cornet Obolensky nam alleen maar toe vanaf het moment dat de hengst onder het zadel kwam van Marco Kutscher. Met droomcijfers kwalificeerde het paar zich voor de finale van het Bundeschampionat. Met achteloos gemak bedwongen zij de zwaarste parcoursen ter wereld.

Uit de eerste jaargang zonen van Cornet Obolensky werden gelijk al de tophengsten Cristallo I (1.60 springen met Henrik von Eckermann), Cornado NRW (1.60 springen met Marcus Ehning) en Conte Bellini (de grote ontdekking van de Wereldbekerfinale in Göteborg in 2013 onder de Let Kristaps Neretieks) goedgekeurd. Ook de fenomenale crack Cornet d’Amour van Daniel Deusser komt uit de eerste jaargang van Cornet Obolensky. In 2013 werd deze combinatie Duits kampioen en eindigde individueel als vierde op het Europees kampioenschap in Herning. Ook uit de eerste jaargang van Cornet Obolensky komen Marco Kutschers huidige toppaard Cornet’s Cristallo en Emanuele Gaudiano’s EK-crack Cocoshynsky.

Dit is allemaal nog maar het begin van een ongeëvenaarde carrière in de mondiale fokkerij van springpaarden. De teller voor Cornet Obolensky staat nu op minimaal 65 nakomelingen in het 1.60-springen. Allemaal paarden die in 2016 tien of elf jaar oud worden. Waar gaat dit naartoe?

Nooit eerder zette een hengst zó imponerend de toon. Nooit eerder gaf een hengst zoveel zekerheid over het talent van zijn kinderen. Dit seizoen heeft u de kans om gebruik te maken van het fenomeen Cornet Obolensky!

 Link Horsetelex

A Design from GT-WebDesign